La Generalitat reobrirà les activitats afectades per la crisi sanitària amb un pla progressiu i rigorós

ds 21.11.2020

El Govern de la Generalitat de Catalunya va presentar el passat dijous el pla del PROCICAT referent a la reobertura de les activitats afectades per la crisi sanitària, dissenyat en 4 trams de 15 dies de durada i publicat avui dissabte al DOGC. La desescalada es realitzarà de forma gradual i sota una revisió constant i rigorosa, podent tornar a retrocedir i a fixar noves mesures si la situació epidemiològica ho requereix. El confinament nocturn es mantindrà fins al final del procés, així com la implementació del teletreball. L’aixecament progressiu de les normes anirà en funció de la taxa de contagis (Rt) i del nombre d’ingressos en planta d’hospitalització convencional.

D’aquesta manera, l'obertura progressiva començarà a partir del pròxim dilluns 23 de novembre amb l'entrada en vigor de la primera fase, que permet obrir bars i restaurants de 06.00 a 21.30 h amb un 30% d'aforament a l'interior i 100% a l'exterior, 4 persones per taula i una distància de 2 metres entre cadascuna d'elles. Tot el que engloba el sector cultural haurà de limitar-se al 50% i a 500 persones com a màxim. Les restriccions en activitats esportives a l'aire lliure també serà del 50%, en contra de l'esport que es realitzi en espais interiors, que serà del 30%. Els establiments comercials podran continuar oberts amb una limitació del 30% d'aforament.

Pel que fa a la segona fase, que s'iniciarà a partir del 7 de desembre, s'autoritzarà la mobilitat per comarques durant el cap de setmana i s'incrementarà la capacitat als negocis de restauració, equipaments esportius i actes culturals. El nombre de persones en les activitats socials continuarà sent en ambdues primeres fases d'un màxim de 6 persones, dins de la bombolla de convivència habitual. Els restaurants podran augmentar la capacitat en els seus espais interiors fins al 50%, mesura que perdurarà fins al final del període de reobertura. Els centres comercials tindran llum verda per tornar a obrir, amb una limitació del 30% de la seva capacitat excepte en les zones comunes.

Quan a la tercera etapa, es contempla la possibilitat de restablir la mobilitat lliure durant el cap de setmana, és a dir, sense confinament perimetral. Les reunions i trobades passaran a ser d'un màxim de 10 persones dins de dues bombolles de convivència habitual o 1 ampliada. Les activitats i equipaments culturals tindran la possibilitat de gaudir d’un 70% d’aforament.

A la darrera fase del pla no es preveuen gaires canvis rellevants en relació a l’anterior. Hi destaquen les restriccions d'aforament del 50% als centres comercials, el nombre de persones per taula als restaurants, que s’ampliarà a 6 comensals, i l’increment del nombre total d’assistents a actes culturals (1.000 persones com a màxim).

Podeu obtenir més informació detallada sobre el full de ruta del pla de reobertura a través del següent enllaç o mitjançant l’arxiu que trobareu adjunt.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/pla-obertura-progressiva-activitats/

Historial

Equipament: POLICIA LOCAL

Altres notícies