Àniam actua dissabte a l’Auditori dins de Temporada de Música

Àniam, acrònim d'Aliança de Noves i Arrelades Músiques, suposa un encreuament de camins de músics amb una trajectòria molt diversa: del món del pop, les músiques del Món, del jazz i de l'electrònica, entre d'altres, per crear un espai musical original i ric. Amb ‘L'ull', el seu segon treball, la banda proposa música amb un aire més íntim i un so més acústic, amb melodies carregades de subtilesa i lletres extretes en bona part de poetes catalans entre d'altres pròpies, textos que parlen de solidaritat, espiritualitat i tolerància.

El grup està format per Joan Miró (veu, guitarra i llaüt turc), Jesús Torrent (guitarra elèctrica), Albert G. Galbany (bansuri o flauta de l'Índia, kalimba i electrònica), Àlex Gaspa (bateria i percussions del món) i Joan Solà (baix), cinc músics de Barcelona, Girona, Arbúcies, Torrelles de Llobregat i Manresa. Miró és el cantant principal i aporta sonoritats d'instruments com el llaüt turc, entre d'altres; Miró prové del món del jazz; Galbany domina els sintetitzadors; Gaspa és un percussionista que toca la bateria directament amb les mans, i Solà és un baixista que, entre molts d'altres projectes, va formar part de la banda Umpah-pah.

Les entrades tenen un cost de 10 euros i es poden adquirir a la Casa de la Paraula (de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia de dilluns a dissabte, i de 5 de la tarda a 8 del vespre de dijous a dissabte) o a l'Auditori (dissabte, una hora abans del concert).

L'actuació d'Àniam és una de les quatre incloses en ‘Professors a l'Auditori', concerts que han estat escollits pels professors de l'Escola Municipal de Música Josep Carbó de Santa Coloma de Farners i que tenen com a particularitat que en cadascun d'aquests intervé algun dels mestres de l'escola.

La Temporada de Música de Santa Coloma es va posar en marxa el 23 de gener amb l'actuació del Quartet Gerhard, i ha continuat amb TriCATsons i Dani Nel·lo. La programació del cicle es completa amb Miquel Gil (26 de març), Meraki Ensemble (9 d'abril), Mirna Vilasís (23 d'abril), 7 de Cinema (22 de maig) i Sanjosex (25 de juny). Totes les actuacions tindran lloc a l'Auditori a les 9 de la nit, excepte la de Mirna Vilasís, que es farà a la Casa de la Paraula a la 1 del migdia, i que és l'única gratuïta. Els preus de les entrades oscil·len entre els 10 i els 15 euros.

niam_x_web.jpg