Èxit de participació en el preludi de la 38a Festa de la Ratafia

Aquest passat cap de setmana Santa Coloma de Farners ha acollit una sèrie d'activitats vinculades amb la 38a edició de la Festa de la Ratafia, que vénen a dir que la celebració ja està a punt d'esdevenir una realitat.

El dissabte (12.00 h) ha tingut lloc a la Plaça Primer d'Octubre la tradicional penjada del domàs al balcó de l'Ajuntament. Enguany, ha estat lliurat per la colla castellera de la Selva "Guillats de la Selva", que ha brindat a tots els assistents una espectacular posada realitzant un pilar de quatre.

A la tarda hi ha hagut la primera fase del 38è Concurs de la Ratafia, que ha tingut lloc a l'Hotel Pinxo de la ciutat on s'han escollit les 10 finalistes de les 224 ratafies que s'han presentat. En aquest sentit, les 10 millors ratafies d’enguany són les que tenen la següent referència numèrica: 8,16, 44, 89, 119, 174, 179, 208, 216 i 221.

Al vespre, l'Auditori Municipal ha acollit la presentació del cartell de la Festa de la Ratafia, i de les novetats implementades aquest any en la jornada festiva.

Aquesta setmana, la Festa viurà el seu punt d'inici important amb la cercavila d'aquest dijous de la Confraria de la Ratafia anant a buscar el penó a casa de la guanyadora local del concurs de l'any passat per anar-lo a penjar a la carpa.

Un dels plats forts de la celebració s'espera que sigui el nomenament de la Confraressa d'Honor d'enguany, la xef Carme Ruscalleda. La cuinera de Sant Pol de Mar rebrà el títol honorífic durant la Nit de Gala de la Ratafia de divendres per la seva llarga relació amb productes elaborats amb el famós licor.