‘Esquitxos de Cultura’, la programació cultural d’aquest estiu a Santa Coloma de Farners

A poc a poc encarem el camí cap a la 'nova normalitat', i la riquesa cultural que gaudeix la nostra ciutat s'anirà reactivant progressivament. En aquest sentit, la regidoria de Cultura està treballant de valent perquè tots els colomencs i les colomenques puguin gaudir d'una programació d'estiu rica i variada, apta per a satisfer públics de totes les edats i formada per artistes professionals i semiprofessionals escollits sota un criteri de proximitat.

Els 'Esquitxos de Cultura' donen resposta a la situació desencadenada per la pandèmia del Coronavirus i al nostre desig de salvar el sector cultural. Així doncs, concerts musicals, esquitxos de teatre, literatura, art, dansa i fotografia; itineraris poètics i patrimonials, sardanes i exposicions, entre d'altres, tornaran a realitzar-se a Santa Coloma de Farners durant els mesos d'estiu.

Dins del programari d'enguany, destaca la 15a edició del Festival 'Paraules Nocturnes', coorganitzat per l'associació Òmnium Cultural de la Selva i l'Ajuntament. S'han planificat un total de 3 sessions: un recital de poesia; un espectacle de dansa on el COVID-19 serà el protagonista, i una funció teatral, que esdevindrà com una reflexió que té com a espai central la cadira. Els esquitxos es realitzaran durant els tres primers divendres del pròxim mes de juliol, a partir de les 22.00 h.

Com a novetat d'aquest any, els esquitxos d'art, literatura, teatre i fotografia es duran a terme a la Casa de la Paraula, que estarà oberta al públic per les tardes de dimarts a divendres i dissabte tot el dia. També ressalta el Festival Domini Màgic, cancel·lat el passat mes de març a causa de la situació d'excepcionalitat sanitària.

També jugaran un paper molt important les exposicions 'Pla seqüència' de Carlos Velilla i 'El món com a meditació' de Maria Mercader, aquesta última inclosa dins les 'Exposicions Viatgeres' de la Diputació de Girona. Ambdues es podran visitar a partir del pròxim 1 de juliol fins al 15 de  setembre a la Casa de la Paraula.

Totes les activitats planificades compliran amb les mesures de seguretat dictaminades per les autoritats per tal de prevenir la propagació del COVID-19. Us recordem que l'aforament de públic a cadascun dels actes serà limitat. Per a obtenir més informació i dur a terme reserves visiteu el web: www.culturascf.cat

En el cas que us quedeu sense entrada, tindreu la possibilitat d'apropar-vos presencialment per veure si encara en queden disponibles per a la seva venda. Aquest dissabte, dia 20 de juny, s'inaugura 'Esquitxos de Cultura' amb el Liceu a la Fresca. Us esperem per a gaudir-ne plegats!

Equipament: