12è Festival Paraules Nocturnes

El proper mes de juliol Santa Coloma de Farners celebrarà la 12a edició del Festival Paraules Nocturnes. Com en anys anteriors, el festival proposa al públic de la ciutat quatre espectacles: un de poesia, dos concerts i un espectacle de dansa contemporània, que es programen en diferents espais de la ciutat. El Festival és organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, i OMNIUM – La Selva. Tots els actes del festival són gratuïts i excepte en un cas, se celebraran els divendres a les 10 del vespre. Podria haver-hi eventuals canvis de programació deguts a causes meteorològiques.

La primera proposta del festival, el 7 de juliol, és un recital de poesia titulat Una complicitat poètica, en el qual participaran els poetes Carles Camps i Josep Maria Fulquet, que diran algunes de les seves composicions. Tots dos poetes són amics des de joves i es retroben junts també al catàleg de la mateixa editorial que en publica els treballs. Aquest recital serà un excel·lent oportunitat per a conèixer i saludar els poetes.

La segona proposta del festival és també de poesia. El 14 de juliol, als patis de la Casa de la Paraula, Toti Soler i Joan Massotkleiner oferiran un recital musicat d’una selecció de composicions de poetesses que s’expressen en llengua catalana, entre les quals, Maria Antònia Salva, Maria-Mercè Marçal i Rosa Leveroni. Joan Massotkleiner cantarà els poemes acompanyat de la guitarra del mestre Toti Soler, tots dos ja coneguts pel públic de la ciutat. L’espectacle, titulat Elles tenen la paraula, que s’ha pogut veure abans en escenaris com el Monestir de Pedralbes, a la Fundació Cabanas de Sant Cugat del Vallès, ofereix l’oportunitat de gaudir d’un excel·lent recital als patis de la Casa de la Paraula.

La tercera de les propostes tindrà lloc el dissabte 22 de juliol, és un concert de The Big Jamboree que presenta a la plaça Artur Prat el seu darrer treball A night of Jump Blues. La formació oferirà en aquest concert un recorregut pel millor del Jump Blues, el Rhythm&Blues i el Rock&Roll dels anys 40 i 50 del segle passat, peces que alternaran amb composicions pròpies. The Big Jamboree és de les formacions de jazz més conegudes del país. Participen habitualment en festivals nacionals i internacionals de jazz i blues i els seus concerts garanteixen sempre un espectacle d’excel·lent qualitat musical alhora que una posada en escena fresca i animada. Recordem que el nom de la banda no vol dir altra cosa que La gran festa.

El festival es clourà el divendres 28 de juliol, a la resclosa del parc de Sant Salvador, amb un espectacle de dansa contemporània titulat Cercant la cadència. Aquesta és una peça de dansa produïda per D’Art Centre de Dansa, que combina dansa, música i poesia en un espectacle que els seus autors en diuen que cerca de reconciliar cadascú amb el propi tempo i cadència personal. La colomenca Maria Helena Tolosa hi cantarà acompanyada de cinc instrumentistes, alhora que Anna Rodríguez, Sílvia Paricio i Paula Rísquez, ballarines professionals, ballaran sobre l’escenari.