Accions contra la MAT

El batlle va fer aquest anunci afirmant que “és una molt mala notícia per començar la festa major 2013, però malgrat que s’hagi desestimat el recurs, se’n presentaran més i es faran les accions que calguin per impedir que es construeixi aquesta línia elèctrica que travessa un dels paratges més estimats i respectats pels colomencs i colomenques. Fa 14 anys que estem lluitant contra aquesta línia i ara més que mai hem de ser ferms per impedir que es faci”. 
Aprofitant la gran concentració de gent que va aplegar el sopar popular es va fer una recollida de firmes en contra d’aquest brancal de la MAT, una campanya que també s’està fent durant els concerts de barraques de la Festa Major. També es pot signar contra aquest projecte a les oficines de l’Ajuntament. Aquesta recollida de signatures està organitzada per l'Ajuntament i la Plataforma No a la MAT.
Red Eléctrica Espanyola (REE) vol instal·lar una línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) de 400 KV i una subestació que afecta el territori natural de Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Es tracta d’un ramal que provindria del tram de la MAT que va de Sentmenat a Bescanó. Tindrà 41 torres i 17,5 quilòmetres de llargada, provocant un gravíssim impacte sobre el territori. 
El projecte no compleix les distàncies mínimes de seguretat, vulnera la Llei de Salut pública i afecta greument al paisatge selvatà. 
Els motius de consum elèctric pels quals s’ha justificat aquest ramal es creuen totalment innecessaris amb la demanda actual, i es considera un model energètic obsolet, essent necessari engegar un Pla Energètic basat en la demanda real del consum, en la no dependència energètica exterior, en l’eficiència energètica i en fonts d’energia neta i renovable.