Apagada de l’enllumenat públic i caminada contra de la MAT

No a la MAT - Santa Coloma de Farners

A l'acte hi van assistir famílies amb nens i nenes que van participar a l'encesa de les espelmes. També hi van ser presents l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma. En el manifest que es va llegir s'exposaven els motius del rebuig a la MAT i es reclamava a les administracions catalana i espanyola que escoltin el crit d'auxili del poble davant d'aquesta agressió.
La propera apagada es farà el 18 de gener, a la plaça Farners, a les 19:30 h. S’ha organitzat un concert, una projecció d'imatges i d'altres activitats. El 25 de gener es farà una nova apagada de l’enllumenat públic, en aquesta ocasió, a la plaça del Firal. El 26 de gener es farà la consulta popular sobre la MAT. 
Ahir diumenge, organitzat per NO a la MAT Selva i l’Agrupament Escolta i Guia Roca Guillera, es va fer una caminada fins a Farners, un dels indrets que serà greument afectat pel pas de la línia de molt alta tensió. Prop de 700 persones arribades d’arreu de les comarques gironines van participar en la caminada, per exigir un cop més l’aturada del projecte. 

No a la MAT - Santa Coloma de Farners

L’assistència va desbordar la previsió dels organitzadors que destaquen que “aquest acte dóna l’empenta necessària perquè la Consulta Popular contra la MAT del proper 26 de gener sigui un èxit.”
En un ambient molt familiar, els participants van recórrer la zona afectada fins arribar a l’ermita de Farners, on hi havia preparada una botifarrada popular i activitats informatives de caire lúdic per acostar la realitat de la MAT a petits i grans. Presidint el castell, una pancarta de 10 metres deixava clara la determinació dels opositors a la línia: “Gegants més grans hem vist caure”.

Fotos: Salvador Maynegre / No a la MAT