Arriba ‘COVID-QR’, la nova iniciativa interactiva de l’Àrea de Joventut per a aquestes festes nadalenques

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners posa en marxa un projecte anomenat “COVID-QR”, que es durà a terme durant aquestes festes nadalenques, concretament del 21 de desembre a l'11 de gener de 2021.

Es tracta d'una iniciativa que parteix de la base de fer ressò d'un recull d'experiències viscudes per part de joves de 12 a 35 anys arran de la situació d'excepcionalitat sanitària, en un format audiovisual de curta durada i englobant diferents perfils de joves i, alhora, diferents punts de vista.

En total hi ha participat més d'una vintena de persones joves colomenques, entre les quals podem trobar jovent que ha donat positiu per Covid-19 o que han viscut en primera persona algun cas familiar, així com d'altres explicant com els ha afectat el confinament en els diferents àmbits de les seves vides.

Així doncs, es distribuiran diversos cartells interactius per set de les cartelleres que hi ha ubicades arreu de la ciutat i en diversos espais municipals amb tres codis QR a cadascun, que un cop escanejats donaran accés a les experiències personals, a la notícia publicada al web consistorial amb la informació sobre el 'COVID-QR' i a la ubicació de la resta de vídeos escampats pel terme municipal.

El propòsit d'aquesta acció és donar un caràcter positiu a la visió de les persones joves envers la crisi sanitària, a més de fer visibles altres situacions concretes menys presents i reconegudes, tot posant en relleu la totalitat de coses que s'estan perdent i la forma en què ho estan vivint. D'aquesta manera, resulta molt més senzill posar-se a la pell del col·lectiu juvenil, a qui el context sanitari està afectant i tenint una gran incidència en una etapa tan vital per a tots/es ells/es.

Des de la regidoria de Joventut la satisfacció és màxima gràcies a la gran acollida que ha tingut el projecte. Donem les gràcies a tot el jovent que hi ha participat, ja que sense ells/es no hagués estat possible.Tot i tenir la consciència que per a moltes persones la qüestió pandèmica és encara un tema d'índole molt personal i amb un vessant de caire privat, ha estat molt reconfortant que els i les protagonistes s'hagin obert i animat a compartir les seves experiències tant a nivell personal com laboral.

Esperem que 'COVID-QR' tingui la mateixa bona rebuda per part de la resta de població!