Brot d'afectats per Covid-19 a la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta

El brot afecta 28 residents (d'un total de 96) i 6 treballadores (d'una plantilla de 72) de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta, els quals han donat positiu per Coronavirus en les proves realitzades a les darreres hores.

Les primeres sospites van aparèixer el passat dimarts 15 de desembre, quan una treballadora va presentar símptomes de la malaltia i posteriorment es va confirmar a través de la prova mèdica. El mateix dia, cinc residents que tenien simptomatologia lleu també van donar positiu en el test ràpid.

Un cop comunicats els fets a l'autoritat sanitària, el mateix CAP de Santa Coloma de Farners va coordinar la realització de proves PCR a tots els residents així com als treballadors de forma immediata. Els resultats obtinguts al llarg del dijous 17 de desembre han confirmat l'afectació d'aquest total de 28 residents i 6 treballadors que us informem.

Fins al moment tots els afectats són asimptomàtics excepte quatre persones que presenten simptomatologia lleu. Un dels usuaris afectats es va derivar per prudència ahir al sociosanitari, atès el seu historial clínic, i durant el dia d'avui s'hi traslladaran els tres restants.

Per tal de facilitar la sectorització de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta i els correctes aïllaments, també es derivaran quatre usuaris a la Residència Orpea. La resta dels residents continuen al centre, amb les mesures d'aïllament i mèdiques establertes, i sense símptomes fins al moment.

Totes les famílies amb un resident afectat han estat contactades directament per responsables del Geriàtric per explicar-los personalment la situació i les mesures adoptades, mentre que la resta de famílies es mantenen informades a través dels canals habituals que el mateix Geriàtric ha posat en funcionament des de l'inici de la crisi sanitària.

Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la Residència i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Recordem a tota la ciutadania la necessitat d'observar totes les mesures de prevenció i seguretat establertes: mans, distància, ventilació, i màscara.

Area de govern: