Campanya de la vespa velutina

L’Ajuntament demana la col·laboració de tots els veïns per tal de detectar el màxim de nius primaris de vespa velutina possibles i avisar dels mateixos a través del telèfon 112 per tal de recopilar el màxim d’informació possible i actuar en conseqüència.

La vespa asiàtica és un himenòpter de grans dimensions d’origen asiàtic que es va detectar a Catalunya per primera vegada l’any 2012 a l’Alt Empordà i s’ha anat escampant fins arribar a casa nostra.

Els adults s’alimenten de líquids dolços i fruita madura, però les larves s’alimenten de molts tipus d’insectes, especialment abelles i estan creant greus perjudicis sobre l’apicultura ja que exerceix una forta predació sobre les abelles europees (Apis mellifera), les quals encara no tenen la capacitat de defensar-se d’aquesta nova espècie.

La vespa asiàtica és característica per la mida dels seus nius secundaris de forma esfèrica i que poden arribar a ser molt grans. És construït generalment en les branques altes d’arbres, especialment frondoses, i en ocasions en edificacions humanes.

A partir del febrer-març les femelles fundadores creen uns nius primaris més petits d’entre 4 i 6 cms. En cornises de teulades, garatges i porxos.

Amb la detecció i posterior eliminació d’aquests nius primaris es pot evitar la creació de fins a 50 futurs nius i per tant es realitza una important tasca per la lluita contra aquest invasor .

 

Pòster informatiu.