Comencen els tallerets d’elaboració de ratafia

Talleret de la ratafia - Santa Coloma de Farners

Els dies de talleret es fan activitats complementàries com una passejada matinal per l’entorn de Santa Coloma per aprendre a reconèixer les herbes remeieres que s’utilitzen per elaborar una ratafia. També s’ofereix la possibilitat de fer un dinar de ratafia. Els tallerets es faran a la Llar de Jubilats de Santa Coloma de Farners, a partir de les 16:00 h. 
Les ratafies que es prepararan en els tallerets hauran d’estar 40 dies a sol i serena. Moltes d’aquestes ratafies es presentaran al Concurs de la Ratafia que es fa coincidint amb la Festa de la Ratafia, el segon cap de setmana de novembre i que enguany arriba a la 33a edició. Els tallerets de la ratafia estan organitzats per la Confraria de la Ratafia amb la col•laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’herboristeria l’Espígol. 
D’altra banda, el cartell “A sol i serena” creat pel dissenyador Oriol Piferrer per a la 32a edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners (2013) es mostrarà a la triple exposició Catalunya Creativa, que es podrà visitar al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona del 19 de juny al 28 de setembre de 2014. El cartell està basat en l’elaboració de la ratafia i en la festa, es va fer amb tinta luminescent i és visible tant en les hores de sol com en la foscor de la nit. 
Igualment, aquest mateix cartell ha estat seleccionat pel jurat dels premis Laus 2014. A l’espera de conèixer el veredicte del jurat el 26 de juny, el cartell estarà present al llibre recopilatori, a la galeria de premiats del web (www.laus.cat) i a l’exposició dels premis Laus, que es podrà visitar del 25 de juny al 20 de desembre de 2014 al Disseny Hub Barcelona. 
Finalment, la ratafia també serà present a l’exposició “Nudi o vestiti? Comunicare con il packging” de la Food Wine Design Week a Alba (Itàlia) a través de la Ratafia XL, dissenyada també per Oriol Piferrer de La Fonda Gràfica i que ja va rebre un premi Laus de bronze el 2013.