Conveni pel Centre Comercial a Cel Obert

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà Bohigas, i la presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, Marta Julià Bosch, han signat aquest divendres un conveni de dinamització per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat i a la comarca de la Selva. L’acte de signatura ha comptat també amb la presència de representats de les diferents associacions de comerciants integrades dins la Federació de Comerç de la Selva. 

Conveni CCCO - Santa Coloma de Farners

L’alcalde de Santa Coloma ha manifestat durant l’acte de signatura que “des de l’Ajuntament sempre hem estat conscients de la importància que té el comerç per la a ciutat. En els darrers anys s’han fet actuacions de remodelació en els carrers del nucli històric, com per exemple l’entorn de l’església parroquial, el carrer Anselm Clavé o la Rambla, per donar una bona imatge de la zona i promoure el comerç que s’hi concentra. En l’actualitat s’estan fent obres als carrers Trueta, Calau i del Centre, que confiem puguin estar acabades per la campanya comercial de Nadal. Convenis com aquest en els que tots unim esforços són molt importants i ajuden a resistir la baixa del consum que es pateix els darrers anys.”
L’objectiu d’aquests convenis és crear i consolidar sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn. Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
De la seva banda, els consistoris han reiterat el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació de centres comercials de cel obert en els seus respectius municipis.
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinergies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col•lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col•laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions. La Federació de Comerç de la Selva impulsarà el pla d’actuacions del centre comercial a cel obert a Santa Coloma de Farners. El pla, amb un pressupost de 101.500 euros, s’articula en cinc eixos: estructura, comunicació i promoció, servei al consumidor, TIC, i animació. Pel que fa a l’estructura, el pla preveu professionalitzar la gestió, amb un dinamització/gerent a jornada complerta.