Dia internacional de les persones amb discapacitat

Per aquest motiu des de la regidoria d'acció social del nostre Ajuntament hem preparat una taula rodona, pel dia 5 de desembre, on parlarem de realitats i necessitats de persones amb discapacitat. L'acte es farà a la Biblioteca Joan Vinyoli a les 6 de la tarda. L'Anna Camps, regidora d'acció social, aposta per tractar aquests temes des d'una manera inclusiva i per millorar la cohesió social d ela nostra societat.

En Ramon Paez també hi dirà i ens parlarà de la importància de millorar la cohesió partint de la riquesa de la diversitat.

"M'agradaria assenyalar dos conceptes que em semblen cabdals en un dia com aquest. Dos conceptes que potser semblen antagònics però en el context de la celebració d'aquest dia, no ho són, sinó al contrari, han de generar sinèrgia entre ells. Parlo de diversitat i de cohesió. Cal reivindicar que cada persona és diversa, en el fons única, que té tot el dret i segurament l'obligació de traçar el seu projecte vital. Les persones amb handicaps, ja siguin físics, psíquics o sensorials, per construir el seu projecte vital necessiten ajuda, mesures per part del sector públic i privat que faciliten la seva trajectòria. És just i exigible , fer polítiques actives per construir aquest projecte. I el segon aspecte que considero vital és la cohesió social i la riquesa de la diversitat. No hem de tenir por de la diversitat, sinó al contrari hem de fer polítiques actives en matèries educatives per reivindicar el valor de la diversitat com un element enriquidor socialment i culturalment. Però per poder exercir la diversitat calen polítiques transversals d'igualtat. És un tòpic, per no dir una vergonya, assenyalar que tots els carrers de Catalunya no estiguin mínimament adaptats, com també resulta escandalós l'índex d'atur en aquest col•lectiu. No vull donar una visió negativa de la qüestió, però considero necessari fomentar d'una manera clara, sobretot constant, aquestes polítiques de suport per aquest col•lectiu. Una societat cohesionada és aquella que ressalta la diversitat".

Ramon Francesc Paez Gonzalez

 

acte_dia_3.jpg