Dijous comencen les activitats de la 35a Festa de la Ratafia

Les activitats de la 35a edició Festa de la Ratafia començaran aquest dijous, 10 de novembre, i s’allargaran durant tot el cap de setmana amb diverses activitats, espectacles al carrer i l’elecció de la millor ratafia presentada al Concurs. Durant quatre dies la ratafia i tot el que envolta a aquest beuratge preparat amb herbes remeieres, prendran un protagonisme especial que unirà tradició, cultura i celebració popular.

Dijous, a les 7 de la tarda, es donarà el tret de sortida a les activitats amb la inauguració de l’exposició “La ratafia a Santa Coloma de Farners”, que repassa la relació de la ciutat amb aquest licor des de Francesc Rosquellas, en el cent-cinquantè aniversari de la seva mort.

Més tard, a les nou del vespre, tindrà lloc la Sortida dels confrares de la ratafia davant del pavelló dels Saioners per anar a recollir el penó de la Festa i el llibre sagrat de la ratafia a casa de la custòdia Fina Garcia -guanyadora del premi ratafia local 2015-, al c/ Cadiretes, 23 (davant l’Institut). A continuació es farà l’acompanyament en processó fins a la vela de la Ratafia de la plaça Farners.

A les 21.20 està convocada la Litúrgia d’inici de la Festa, amb la penjada del penó i un brindis col•lectiu amb ratafia a la plaça Farners. Tot seguit, començarà la cercavila de la ratafia, acompanyats pels Trabucaires d’en Serrallonga, els Grallers de Santa Coloma i els gegants Sol i Serena.

La jornada conclourà amb un concert a les deu del vespre dels The Bazaga’s , que faran versions dels millors clàssics del pop i rock de tots els temps a la mateixa Plaça Farners.

Podeu consultar tota la resta programació de la festa a: http://confrariaratafia.cat/