Divendres 13/1: inauguració de l'exposició "Solitud"

Divendres 13 de gener a les 7 de la tarda s'inaugurarà a la Casa de la Paraula, la mostra Solitud, que commemora el 50è aniversari de la mort de Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert.

Basada en la novel.la de l’escriptora escalenca, amb un muntatge adaptat a la Casa de la Paraula, presenta 8 fotografies en blanc i negre del fotògraf Josep Pérez, un retrat de Caterina Albert d'Isidre Riera, fragments literaris, i l’audiovisual de Canal Nord “Cent anys de Solitud de Caterina Albert”.

"Solitud és una reinterpretació contemporània totalment lliure de la novel·la Solitud a través de la selecció d'imatges que ens mostren el drama de la protagonista, la Mila, de la seva solitud com a dona, tant vital com emocional, arrel dels esdeveniments viscuts com a ermitana, que la porta a una davallada final, de la qual en sortirà enfortida i amb un nou renaixement. Així, les fotografies, realitzades expressament per a l’exposició,  recreen els espais i l'entorn de la novel·la, centrada en el massís del Montgrí i l’ermita i la capella de Santa Caterina, amb una mirada nova i actual", explica la comissària de la mostra, Cristina Escat.

Aquesta exposició és una coproducció de la Fundació Vila Casas i l'Ajuntament de l'Escala, i compta amb la col·laboració de Francesc, Elena i Lluís Albert, i de Jordi Savall, entre d'altres. Es podrà visitar fins al 31 de maig.

Equipament: