El 2014 serà “Any Vinyoli” coincidint amb el centenari del naixement del poeta

Presentació Any Vinyoli - Santa Coloma de Farners

Per la seva banda, la directora de la càtedra, Mita Casacuberta, ha anunciat que “el proper mes de novembre, sota el títol ‘Novembre de Vent d’Aram’ es faran diverses activitats per fer la transició de l’Any Espriu a l’Any Vinyoli. Entre d’altres, es faran conferències sobre l’obra i la figura dels dos poetes i també dues representacions teatrals”. Casacuberta ha assegurat que la càtedra Vinyoli estarà en marxa durant l’any 2014 “estem treballant en aquest projecte des del passat mes de gener. Encara s’està classificant la documentació que donarà cos a aquest repte de creació de l’espai Vinyoli, que entrarà a formar part de la xarxa de llocs escrits de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquest espai estarà estretament relacionat amb la poesia de Vinyoli i el llegat que va cedir la família, que fins ara ha estat custodiat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Tenir la càtedra Vinyoli a la Casa de la Paraula és molt important per la UdG ja que representa un contacte directe amb el territori”. L’espai Vinyoli posarà a disposició dels estudiosos tot aquest material amb l’objectiu de promoure i incentivar la qualitat de la seva obra.
L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, ha dit que “la càtedra és importantíssima per la divulgació de l’obra de Vinyoli en especial i de la poesia contemporània en general. Amb aquesta presentació de la càtedra i l’anunci que el 2104 serà Any Vinyoli, el d’avui es converteix en un dia molt important per Santa Coloma de Farners i per la Casa de la Paraula”.

vinyoli_w03.jpg

A la presentació de la Càtedra també hii han assistit el vicerector de la UdG, Joaquim Maria Puigvert Solà, Albert Vinyoli (fill de Joan Vinyoli) i el poeta, Enric Casasses. 
Una lectura de poemes de Joan Vinyoli, a càrrec de Núria Candela, ha posat punt i final a la presentació de la càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània. 
El poeta Joan Vinyoli va néixer a Barcelona, però va passar els estius de la seva infantesa i adolescència a Santa Coloma de Farners, des de 1922 a 1935. 
Santa Coloma de Farners va ser font d’inspiració de molts dels seus poemes. La capital de la Selva sempre ha tingut en gran estima la figura i l’obra de Vinyoli i ho ha demostrat creant l’itinerari Joan Vinyoli, que transcorre pel parc de Sant Salvador, posant el seu nom a la Biblioteca Municipal o organitzant, l’any 2004, el Primer Simposi Internacional Joan Vinyoli.