El cartell de l’exposició sobre la confiteria de Santa Coloma de Farners del segle XIX obté un premi Laus de disseny gràfic

L’estudi gironí La Fonda Gràfica va rebre ahir el premi Laus Plata pel cartell de l’exposició sobre la pastisseria i confiteria del S.XIX de Santa Coloma de Farners, promoguda per l'Ajuntament, la Confraria de la Ratafia i l’Arxiu Comarcal de la Selva.

Els Premis Laus estan organitzats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD) i s’entreguen des del 1964 amb l'objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país. Els premis de disseny gràfic, publicitat i comunicació visual s'atorguen tenint en compte diversos aspectes: la qualitat conceptual i formal, la funcionalitat, l'excel·lència, l'aportació i la innovació dels projectes escollits.

El disseny premiat és el cartell de l’exposició ‘Rosquilles, bunyols, melindros & torrons’ sobre la confiteria farnesenca del S.XIX., que es va poder visitar el novembre de l’any passat a la Casa de la Paraula en el marc de la Festa de la Ratafia del 2019.

La peça és una composició basada en anuncis de premsa i cartelleria de mitjans del S.XIX impresa sobre blondes de paper tradicionalment destinades a usos de pastisseria. “D’aquesta manera, la composició i el suport del cartell ens permeten apropar-nos a la temàtica de la mostra, els dolços farnesencs”, explica Oriol Piferrer de La Fonda Gràfica, “i, alhora, les pròpies blondes de pastisseria són utilitzades com a suport expositiu per ajudar-nos a conèixer millor aquest període de transició cap a la pastisseria moderna”.

La Fonda Gràfica és un estudi de disseny gràfic ubicat a Girona creat el 2011 per Oriol Piferrer Saló, professional del disseny des del 2003. Els seus treballs es basen en la proximitat, l’arrelament al territori i la creativitat. Ha rebut nombrosos reconeixements, com l’or al Premi Anuaria a la millor campanya d’interès social del 2018 pel projecte Ramats de Foc de la Pau Costa Foundation, diversos Communications Arts Design Awards o altres Laus de l’ADG-FAD.

Equipament: