El Congrés dels Diputats aprova la proposició no de llei per aturar el ramal de la MAT

La Comissió d’Insdústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats ha debatut aquest matí la proposta no de llei presentada pels diputats gironins d'ERC, ECP, el PSC i el PDC per paralitzar i derogar el projecte de construcció del ramal de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. La proposició no de llei ha estat aprovada per 19 vots a favor, 17 en contra i una abstenció. S’insta així al govern espanyol a que paralitzi i derogui el ramal.

Amb aquesta aprovació, el “no” a la construcció del ramal  guanya terreny. “Es tracta d’un pas més per evitar aquest disbarat de magnituds colossals que ja compta amb la negativa de la ciutadania que s’ha manifestat en consulta popular, amb el no dels ajuntaments a través dels seus plenaris i també amb el suport de la Generalitat, a través de l’informe tècnic que en desaconsella la construcció”, ha manifestat l’alcalde de Santa Coloma, Joan Martí.

Cal recordar que des del territori es plantegen alternatives que es demostren viables i és per tot això que “confiem que ara imperarà el seny perquè no tiri endavant aquest disbarat”, afegeix Martí.

 

Fotografia: La Comissió d’Indústria, Energia i Turisme, aquest matí (font: Congreso de los Diputados)