El CPNL oferirà assessorament i formació a l’Ajuntament, entitats, empreses i particulars

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha signat amb el Consorci Per a la Normalització Lingüística (CPNL) un conveni de col·laboració perquè ofereixi serveis més específics al municipi. El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona ja ofereix des de fa anys cursos de llengua catalana i assessorament lingüístic a Santa Coloma a través del Servei Comarcal de Català de la Selva, però a partir d’ara reforçarà la seva presència a la capital de la Selva en virtut d’un conveni a nivell municipal que han presentat aquest dimarts 23 de maig matí a la Casa de la Paraula de Santa Coloma l’alcalde, Joan Martí, i el vicepresident de la Diputació de Girona i president del Consell de Centre del CNL de Girona, en representació del CPNL, Albert Piñeira.

Durant la presentació, Joan Martí ha explicat que “aquí hi conviuen 52 nacionalitats, per tant, davant d’aquesta realitat social complexa, és important que posem les eines que ens ajudin a crear un espai de convivència i, en aquest sentit, aquest conveni ens ha de servir per donar una empenta a l’ús del català al municipi”. Piñeira ha afirmat que “l’ús social del català en aquest territori no és un problema, però encara queda camí per recórrer per assolir una llengua de qualitat”.

El conveni preveu que el CPNL oferirà servei presencial, a través de personal tècnic, a Santa Coloma 25 hores a la setmana: 15 hores de cursos de formació i 10 hores d’assessorament lingüístic a l’Ajuntament i a organitzacions i entitats del municipi, comerços, empresaris i ciutadans, i per a altres actuacions de foment de l’ús de la llengua catalana al municipi. L’Ajuntament, per la seva banda, cedeix al CPNL un espai a la Casa de la Paraula com a seu de les actuacions a desenvolupar.

Equipament: