El MHP Quim Torra i Pla rep el diploma i la insígnia que l’acrediten com a Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha dut a terme, avui dissabte 15 de maig de 2021, l'acte institucional i públic corresponent al nomenament de Fill Adoptiu de la ciutat al MHP Quim Torra i Pla, que li va ser concedit en la sessió plenària del 21 de desembre de 2020. L'acte, celebrat a l'Auditori Municipal, ha comptat amb la participació i les intervencions de la MHP del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i l'alcaldessa de Santa Coloma, Susagna Riera.

Acompanyant al president Torra, han assistit diverses personalitats i autoritats del món de la política, tant a nivell de Catalunya com local: diputats/des representants del Parlament de Catalunya i de la Diputació de Girona; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i bona part dels alcaldes i alcaldesses de la comarca de La Selva; a més dels regidors i regidores del consistori encapçalades per l'alcaldessa, i familiars i amics del MHP Torra. També han estat representades diferents entitats de Santa Coloma de Farners.

La cerimònia ha començat amb el parlament de l'alcaldessa, qui ha donat la benvinguda a tots els i les presents, i ha fet un repàs general i cronològic de la vida i la trajectòria professional i política de l'homenatjat, destacant els mèrits acumulats al llarg dels anys i altres fets que han marcat i deixat empremta en la seva presidència, com la seva inhabilitació, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, el temporal Glòria i les seves conseqüències catastròfiques o l'actual crisi sanitària desencadenada per la pandèmia del Covid-19.

Riera ha posat èmfasi en els motius de l'atorgament de la distinció de Fill Adoptiu al 131è president de la història de la Generalitat de Catalunya, tal com contempla la proposta feta. "Ser president de la Generalitat és la més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada amb Santa Coloma de Farners, ja que ha hagut de gestionar afers i esdeveniments d'una enorme complexitat", ha subratllat l'alcaldessa.

Tot seguit, ha estat el torn de la MHP del Parlament Laura Borràs, qui ha destacat que "és bonic que rebi el títol de fill adoptiu d'una ciutat on no ha nascut. Amb el president Torra es confirma un altre vers del poeta Ponç Pons: un és d'on neix, però també és de tots els llocs on estima, perquè l'única pàtria és la vida".

Borràs ha realçat la ingent tasca de l'agraciat i protagonista de la jornada, sostenint que "ha denunciat sempre de manera insubornable la vexació amb què el franquisme, tant el periclitat com el vigent, continua volent humiliar el seu poble i la seva llengua, que és la nostra llengua".

A continuació, de mans de l'alcaldessa Susagna Riera, Quim Torra ha rebut el diploma i la insígnia de la ciutat que l'acrediten com a Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners, emotiu i solemne moment que ha arrencat els aplaudiments del públic assistent. "És un honor que una persona d'aquest gran bagatge hagi escollit viure a Santa Coloma de Farners. Gràcies per ser com ets president, estem amb tu", ha conclòs Riera.

El MHP Quim Torra i Pla també ha procedit a signar el Llibre d'Honor del consistori, escrit que ell mateix ha fet públic:

"Emocionat rebo de la ciutat que tant m'estimo el reconeixement de Fill Adoptiu. Moltes gràcies, que l'esperit de Revolta dels Segadors, la història i la veu dels nostres poetes m'acompanyin sempre. I a tots vosaltres també. Visca la Terra i visca Santa Coloma de Farners".

En el seu parlament, Torra ha recordat els seus orígens i la seva arribada a Santa Coloma, així com les seves experiències i vivències colomenques. L'homenatjat ha exposat "que és un dia molt emocionant tant per mi com per tota la meva família, i per molt amics que esteu aquí. Alcaldessa, moltíssimes gràcies. Gràcies a tots els regidors i regidores de l'Ajuntament de Santa Coloma. Jo entenc aquesta distinció d'avui com un reconeixement no només a mi, sinó a tota la meva família".

El president Torra també ha presagiat un futur ple d'esperança i prosperitat per Santa Coloma de Farners, "que hauria de pivotar en tres grans conceptes: història, amb la Guerra dels Segadors i l'espurna de Revolta que va ser Santa Coloma; la cultura, amb dos dels poetes més importants del panorama poètic català com són Joan Vinyoli i Salvador Espriu o l'artista Josep Beulas, a més de la Casa de la Paraula; i l'excepcional patrimoni històric i natural que tenim com les Guilleries, el Rocar i la natura".

L'acte ha finalitzat amb la interpretació de 'Els Segadors', a càrrec del tenor i amic de l'homenatjat Jordi Cortada, qui ha amenitzat la jornada amb diverses peces musicals preparades i pensades per a l'ocasió. Amb els crits "in inde independència" s'ha posat punt i final a l'esdeveniment que ha servit per reconèixer al MHP Quim Torra i Pla Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners.

Equipament: