El Pare Pelegrí 2021 arriba a Santa Coloma de Farners en la més estricta intimitat i compleix el Vot de Poble

Tal com marca la tradició, el Pare Pelegrí d'enguany, Jaume Gotarra Baltrons, ha fet efectiu, un any més, el compliment de vot de la vila de Tossa de Mar a la figura de Sant Sebastià, tot i les restriccions i dificultats derivades de la crisi sanitària.

Gotarra és un tossenc de 54 anys, casat, amb dos fills i funcionari. Aquest passat dimecres 20 de gener, el Pelegrí de Tossa ha arribat a Santa Coloma de Farners a entrada de fosc i en la més estricta intimitat, ja que només anava acompanyat de les cinc persones que ell mateix havia escollit prèviament. Per tal d'evitar la propagació del Covid-19, les processons d'arribada i sortida del terme municipal acompanyant el Pelegrí han estat suspeses amb el propòsit d'obviar les aglomeracions de persones.

El representant de la vila marinera ha estat rebut per l'alcaldessa, Susagna Riera; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i autoritats del consistori. Tot seguit, l'han custodiat fins a la capella de Sant Sebastià, on s'ha dut a terme el res del rosari amb les limitacions d'aforament dictaminades per les autoritats competents (30% de la capacitat total de l'emplaçament físic).

El Pare Pelegrí 2021 ha visitat també l'església parroquial i la Rectoria on ha lliurat el salconduit i l'almoina, i ha rebut els certificats de les autoritats locals, civils i religioses acreditant l'acompliment del Vot de Poble que la vila de Tossa va fer per deslliurar-se de la pesta negra.

Després de fer nit a la ciutat, el Pelegrí ha participat de la missa que s'ha celebrat aquest matí a les 07.00 h a la mateixa capella de Sant Sebastià. A continuació, ha iniciat el camí de tornada cap al poble que representa, on es preveu que arribi al voltant de les 18.00 h d'avui dijous. Un recorregut de retorn en petit comitè, amb només les cinc persones que l'acompanyen.

Un cop a Tossa de Mar, el Pelegrí anunciarà que s'ha complert el Vot de Poble, un compromís cívic i religiós de la localitat de la Costa Brava per renovar any rere any l'antiga prometença feta a Sant Sebastià en el segle XVI.

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners agraïm l'exemplar conducta de la ciutadania pel que fa al compliment de la normativa i les directrius estipulades. Aquest any ha tocat viure el pelegrinatge d'una forma insòlita i inaudita, però esperem amb optimisme i il·lusió que l'edició següent pugui celebrar-se tal com s'ha fet anteriorment, com es porta fent fa més 500 anys.