El Pare Pelegrí complirà el Vot de Poble de la vila de Tossa de Mar amb restriccions i només 5 acompanyants

El complicat context sanitari desencadenat per la pandèmia del Covid-19 ha obligat a adaptar i modificar el desenvolupament del Pelegrí d'enguany a les indicacions i directrius emeses des del PROCICAT.

Així doncs, el proper dimecres 20 de gener es donarà continuïtat a la tradició i el Pare Pelegrí complirà el Vot de Poble de la vila de Tossa de Mar, un compromís cívic i religiós de la localitat marinera de la Costa Brava per renovar any rere any l'antiga prometença feta a Sant Sebastià.

Però el pelegrinatge es realitzarà en la més estricta intimitat, ja que només cinc persones podran acompanyar al Pelegrí de Tossa durant tot el recorregut, totes elles escollides pel protagonista de la jornada.

Com cada any, el Pare Pelegrí arribarà a la capital de la Selva a entrada de fosc i farà nit a la nostra ciutat, després del rosari, la visita espiritual a la Parròquia i la signatura dels documents que acrediten el compliment del Vot de Poble. Com a mesura de contenció per fer front al Coronavirus, aquest any ningú podrà acompanyar el Pelegrí, així com tampoc hi haurà cerimònia per rebre'l com es feia en anteriors edicions. D'aquesta manera, només podrà ser rebut per l'alcaldessa, Susagna Riera, i pel rector de Santa Coloma de Farners.

L'assistència a la capella de Sant Sebastià per fer costat el Pare Pelegrí tant pel res del rosari com per la missa del dijous 21 a les 7.00 h del matí, només es permetrà sota inscripció prèvia i complint les restriccions d'aforament, que quedarà reduït al 30 %. Tothom qui vulgui assistir-hi haurà de posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners mitjançant el telèfon 972 840 808, i demanar per en Marcel Font. El període de reserves encara està obert!

Des del consistori fem una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva pel que fa al compliment de les mesures i instruccions de les autoritats competents. Aquest any tocarà viure la tradició d'una forma íntima i desconeguda. Esperem que la pròxima edició pugui desenvolupar-se en condicions normals.