El ple aprova la moció contra l'ARSAL

El ple de l’Ajuntament colomenc fa especial incidència en la defensa de la tasca desenvolupada per les emissores de ràdio locals a Catalunya i reconeix la importància que tenen com a mitjans que garanteixen el dret a la informació, la presència del català i la cohesió social als municipis.
La moció s’ha aprovat amb els vots de CiU i PSC (equip de govern), Colomencs pel Canvi, ERC i CUP i l’abstenció del PP. 
El passat 15 de febrer, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va presentar l’informe d’aquest avantprojecte de llei, justificant la seva presentació en un suposat estalvi econòmic. 
En aquesta moció és posa de relleu que l’ARSAL significa un retrocés en matèria de serveis als ciutadà i pot posar en risc drets tan importants com el de la informació, que podria afectar la continuïtat de les emissores de ràdio municipal i de qualsevol mitjà de comunicació local de titularitat pública. Precisament, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners treballa des de fa temps en la reobertura de l’emissora municipal local. 
Segons recull la moció, els mitjans de comunicació locals gestionats des dels ajuntaments fan “poble”, fomenten la identitat donant a conèixer els seus orígens, les diferents condicions socials, les tradicions i les activitats quotidianes (econòmiques, culturals, socials, polítiques o projectes de futur), fomenten l’associacionisme i enforteixen la societat civil. També es remarca que els mitjans de comunicació locals públics han jugat un paper cabdal en la promoció i normalització de la llengua catalana i per tant, posar en perill la continuïtat de les ràdios municipals catalanes, és posar en perill la veu del català.