El projecte de la Brigada Jove ofereix feina remunerada, formació i acompanyament a 23 joves

L’Ajuntament  de Santa Coloma de Farners, a través del projecte “Brigada Jove”, ha contractat aquest 2018 a 23 nois i noies de 16 a 20 anys que treballaran 20 hores a la setmana durant els mesos d’estiu –16 ho faran al juliol i 7 a l’agost– a diferents equipaments municipals. L’objectiu de la Brigada Jove és oferir una primera experiència laboral als joves, en la majoria dels casos, i a la vegada oferir-los la possibilitat de conèixer els espais municipals des de dins.

A principis de juny es va fer un sorteig on van participar un total de 87 joves per poder optar a una plaça a la Brigada Jove, dels quals finalment 23 han estat contractats. Els serveis municipals en què treballaran són la Casa de la Paraula, els pavellons poliesportius, centres educatius, l’Ajuntament, l’Escola d’Adults i la Brigada Municipal. Entre les tasques que desenvoluparan hi ha feines administratives, de promoció turística, de l’àmbit cultural, de manteniment d’espais municipals o d’atenció al públic. En cada cas compten els joves amb l’assessorament i acompanyament de treballadors municipals.

A més a més, s’ofereix una formació transversal de 4 hores durant dos dies a les persones contractades, per tal d’afavorir que adquireixin competències i habilitats per a la vida (formació).

Els nois i noies que van formar part de la Brigada Jove 2017 van destacar que el projecte els va donar l’oportunitat de conèixer el món laboral, d’aprendre a treballar en equip, d’obtenir uns primers ingressos, d’adquirir habilitats professionals i de comptar amb experiència professional.