El Teatre Catalunya, tancat temporalment per problemes de seguretat

L'informe, emès el 30 de novembre a petició de l'equip de govern, fa especial èmfasi en el compliment de les condicions de seguretat en cas d'incendi, amb la reobertura de sortides d'evacuació tancades o obstruïdes, la instal•lació de portes antipànic, l'aïllament de la caixa escènica respecte de la sala d'espectadors o la col•locació d'un teló tallafocs amb accionament automàtic i manual, entre d'altres mesures. També es posa de manifest la necessitat de fer un manteniment de les instal•lacions elèctriques, que són molt velles i que no han estat renovades en els últims anys.

"El més important per a nosaltres és la seguretat de les persones. Un cop vam rebre l'informe dels tècnics vam actuar amb rapidesa i amb contundència, vam decidir suspendre les activitats que hi havia programades al teatre i vam buscar alternatives per resoldre aquesta problemàtica", comenta Martí.

Les actuacions per resoldre les deficiències està previst que comencin al mes de gener, un cop hagi estat aprovat el pressupost municipal per al 2016, que inclou una important partida per aquesta finalitat. Aquestes actuacions també inclouen aspectes tècnics i d'accessibilitat que requereixen una important inversió. Per això, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners demanarà subvencions d'altres administracions amb competències culturals per portar a terme la rehabilitació del recinte.

L'equip de govern és conscient dels inconvenients que suposa el tancament temporal del teatre. Per aquest motiu, la regidoria de Cultura preveu utilitzar com a espais alternatius l'Auditori Municipal i el Cercle Jove, que s'adequaran tècnicament per acollir representacions escèniques de petit format, i, de forma excepcional, els pavellons poliesportius, tot i les limitacions que això comportarà en el format de les obres escèniques a representar.

teatre_x_web.jpg