Els nens i nenes de Santa Coloma s’han trobat amb la Trementinaire

Aquest dimecres els alumnes de cicle inicial han tingut una trobada amb la Trementinaire, una activitat que s’ha fet a la plaça de la Pau. Han parlat de les propietats medicinals i gastronòmiques de les herbes remeieres, de les possibilitats que tenen per fer olis aromàtics o farcellets d’herbes. Els nois i noies li han dedicat a la Trementinaire una cançó que han estat treballant a l’escola amb els professors de música.
Demà serà el torn dels alumnes de sisè que han fet textos sobre la ratafia, individuals o col·lectius. A l’Auditori Municipal tindrà lloc una lectura dels escrits que han estat seleccionats. La Confraria de la Ratafia ha editat vuit exemplars amb aquests textos que s’han distribuït a cada classe que hi ha participat, a la Biblioteca Joan Vinyoli i un se’l queda la Confraria. 
Els alumnes de quart s’han repartit en grups i cada un d’ells ha estudiat 9 tipus d’herbes remeieres diferents. Han fet unes fitxes amb les que s’ha fet un diccionari que estarà exposat durant la Festa de la Ratafia. La intenció és que a partir d’aquest any es vagi ampliant aquest diccionari amb nous continguts. 
 Trementinaire - Festa de la Ratafia - Santa Coloma de Farners  Trementinaire - Festa de la Ratafia - Santa Coloma de Farners
 Trementinaire - Festa de la Ratafia - Santa Coloma de Farners  Trementinaire - Festa de la Ratafia - Santa Coloma de Farners

Fotos: La Selva Comunica