Els Premis Valvi reconeixen Joaquim Trias

Aquest empresari i activista cultural ha estat l'ànima de la pastisseria Trias i de la fàbrica de galetes Trias, director de la revista local Ressò, fundador i dinamitzador de l'Associació Amics dels Monuments Colomencs, etc.

El premi, en aquest cas, és per la seva contribució decisiva en la restauració del monestir romànic de Sant Pere de Cercada i de l'esglesiola de Santa Victòria i Sant Iscle de Sauleda.

Com a gerent i empresari de l'empresa Galetes Trias, ha rebut el Premi Bonaplata per la conservació del Patrimoni Industrial de Catalunya; Premi Pompeu Fabra i Medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya; Premi Pimec a la Qualitat Lingüística; Premi a la Millor Empresa Agroalimentària de Catalunya; Premi Carme Serrallonga a la qualitat lingüística de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona i Great Taste Award Gold 2003.

L'any 1994 es va inaugurar el Museu Trias de les galetes en un espai de la fàbrica i és visitat anualment per unes 30.000 persones.

Nascut a Santa Coloma el 1943, Joaquim Trias encara és actiu a l'empresa, i dedica una part del seu temps a estudiar filosofia a la Universitat de Girona.

trias.jpg

 

fullsizerender.jpg