Exposició “Santa Coloma de Farners i Joan Vinyoli”

Exposició Vinyoli | Santa Coloma de Farners

La Festa de la Ratafia ha volgut recordar Joan Vinyoli en el centenari del seu naixement. L’exposició, que estarà oberta tots els dies de la Festa de la Ratafia i els caps de setmana del mes de novembre, està dividida en dos parts. En una es fa un recorregut per la història de la ciutat als anys vint i la primera meitat dels 30, un període que comprèn la vida a la ciutat entre la dictadura de Primo de Rivera i la II República. Es destaquen, a grans trets els esdeveniments polítics, econòmics, socials i culturals, el context històric en el seu conjunt, de la Santa Coloma de Farners que va viure Joan Vinyoli.
En un segon aparat es fa referència, també d’una manera succinta, a les dades biogràfiques del poeta i la seva vinculació amb la ciutat: els múltiples elements dels paisatge i del món que l’envoltaven, els personatges i els temps impactants que apareixen en llocs diversos de la seva producció i són elements centrals de la seva concepció de la poesia. En aquesta exposició també queden recollides les diverses etapes i accions concretes del que s’ha anomenat el “retrobament” entre Vinyoli i Santa Coloma.
Aquesta exposició està organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners amb la col·laboració del Centre d’Estudis Selvatans i el suport del Consell Comarcal de la Selva, l’Institut Ramon Muntaner i la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània, que té la seva seu a la Casa de la Paraula de Santa Coloma. 
 Exposició Vinyoli | Santa Coloma de Farners  Exposició Vinyoli | Santa Coloma de Farners

Fotos: La Selva Comunica