Inauguració de l'exposició «Últim Beulas»

La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners inaugura demà dissabte, a les 12 del migdia, l’exposició «Últim Beulas», del pintor colomenc Josep Beulas (Santa Coloma de Farners, 1921 - Osca, 2017). La mostra es podrà visitar fins al 6 de juliol de 2019.

L’exposició ha estat coproduïda per la Casa de la Paraula i el museu Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) i la Fundació Beulas, d’Osca. L’exposició és dedicada a la producció artística dels darrers anys del pintor, època en la qual la seva obra va evolucionar progressivament cap a una creixent síntesi i abstracció del tema del paisatge, el preferit de Josep Beulas. L’exposició aplega setze quadres del pintor, de paisatges de la regió de l’Alt Aragó i els Monegros. Són paisatges d’entorns agraris desolats, abandonats per l’home i la modernitat, nus de vegetació, d’horitzons amplis en els quals pesa la separació del cel i de la terra. El pintor hi empra colors terrossos, grisos, negres, blaus i grocs.

 

L’exposició, la qual ha estat comissariada per la conservadora de les col·leccions del CDAN d’Osca, Nagore Obarra, aplega obres de la donació que el pintor va fer a Santa Coloma de Farners, del fons de l’autor dipositat a la Fundación Josep Beulas i el CDAN, d’Osca, i de col·leccions particulars. La vídua del pintor, Quimeta Camí, que viu a la residència familiar de Blanes, ha prestat per a l’exposició tres aquarel·les del pintor.

 

La mostra adapta a l’espai de la Casa de la Paraula l’exposició titulada «Beulas y la esencia del paisage» que es va poder veure el primer trimestre de l’any al museu CDAN d’Osca. Aquella exposició va ser programada per la commemoració del primer aniversari de la mort del pintor. Per a organitzar-la, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va prestar-hi una selecció d’obres del pintor del fons municipal d’art. Així doncs, aquesta és la segona exposició en la qual totes dues institucions col·laboren per a produir una exposició dedicada al pintor colomenc. A banda de la inauguració de la mostra, hi ha programat un taller de pintura dirigit al públic familiar, el proper dissabte 8 de juny, en el qual els participants treballaran el tema del paisatge a la manera del pintor.

Equipament: