Inicia la segona fase del projecte que estudia factors físics, personals i socials que incideixen en la salut dels habitants de la província de Girona

dt. 28.09.2021

Les poblacions que es visitaran en aquesta segona fase del projecte són Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols i Banyoles

El projecte de recerca Girona, Health Living lab, liderat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) en el marc del projecte Girona, regió saludable, estudia els condicionants personals i socioeconòmics que, a més dels factors biològics, incideixen directament en la salut dels gironins i gironines.

Els investigadors principals d’aquest projecte són els doctors Rafel Ramos, (investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona-IDIBGI i de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol-IDIAPJgol) i Josep Garre (IDIBGI), amb la col·laboració dels líders dels diferents grups de recerca de l’IDIBGI. A la primera part de l’estudi, que es va realitzar durant el 2020, hi van participar un total de 1.000 voluntaris de Girona, Cassà de la Selva, Roses, Figueres, Castelló d’Empúries i Olot. En totes les poblacions l’acollida va ser molt bona per part dels habitants, els professionals dels Centres d’Atenció Primària i els Ajuntaments.

Actualment i fins a finals d’any estem instal·lats a Santa Coloma de Farners, al segona pis de l’edifici del C/Ave Maria, número 7, on hi ha les oficines de Serveis Socials (Ca les Monges). Es necessita la col·laboració de 350 persones de la població, per tant animem a participar a tothom qui rebi la invitació.

La participació a l’estudi és voluntària i per a persones majors de 18 anys seleccionades a l’atzar. Les persones escollides per a realitzar l’estudi reben una carta i posteriorment són contactades per telèfon i, en cas que acceptin participar-hi, són citats en un dia i hora concret per tal que l’equip investigador de l’IDIBGI els hi realitzi una entrevista personal i una exploració física.

El projecte de recerca està englobat en el projecte Girona regió saludable coordinat per la Diputació de Girona (amb codi oficial GO03-001848), i en el que també participen com a beneficiaris Dipsalut i la Fundació Salut Empordà. El Projecte va ser presentat a la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) emmarcats en la RIS3Cat i el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut del 50% i per la Diputació de Girona amb un ajut del 25%.

Historial

Equipament: POLICIA LOCAL

Altres notícies