Jesús Carles de Vilallonga serà nomenat Fill Predilecte de la ciutat

Colometa | Vilallonga | Santa Coloma de Farners

El recorregut artístic d’aquest pintor i escultor està estretament lligat al Quebec. L’any 1954, després de fer una estada a Filadèlfia, es va instal·lar a Montréal (Canadà). A Montreal va presentar una exposició individual a la Galeria Domínion, la més important de la ciutat, començant una carrera ascendent. L’any 1971 va fer una pintura al fresc “Presénce Cosmique” a l’entrada de la Facultat de Dret de Montréal. Fa uns anys, Vilallonga va ser distingit amb la insígnia de l'ordre nacional del Quebec. 
Santa Coloma de Farners sempre ha mantingut una estreta relació amb Jesús Carles de Vilallonga. La seva obra es troba en diferents espais públics com la plaça Farners, on hi ha l’estàtua de la “colometa”, i també hi ha obra pictòrica a l’Ajuntament. L’any 2008 va ser el pregoner de la Festa Major. Aquell dia va dir que "la bellesa de les noies de Santa Coloma, aquest valor absolut, ha estat sempre la font de la meva inspiració, com també han estat font de la meva inspiració personatges il·lustres de Santa Coloma com Salvador Espriu, el pare Lluís Rodés, Joan Vinyoli, Joaquim Jordà o Josep Maria Mas i Solench".
Jesús Carles de Vilallonga sempre ha tingut molt presents els seus orígens colomencs i ara l’Ajuntament li vol fer aquest reconeixement amb la màxima distinció com és nomenar-lo Fill Predilecte de la Ciutat.