L’exposició fotogràfica POLVORINS, de Carles Palacio, arriba a Santa Coloma

Sota l'antena de comunicacions del "pirulí" s'ubica un barri format per una família d'ètnia gitana, els Amador. Es tracta d'una comunitat que viu socialment aïllada de la resta de la ciutat de Girona. Polvorins és el resultat de més d'un any de feina, que vol mostrar el dia a dia d'aquesta comunitat i l'ànima de la seva gent, la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat.

Formada per una trentena de fotografies en blanc i negre, la mostra ens apropa, mitjançant un recull d'imatges molt personal, a un barri, una comunitat, un moment de canvi. Primers plans, detalls, vistes generals... ajuden a entendre l'íntima relació d'aquesta gent amb el seu entorn immediat.

El projecte POLVORINS és un clar exemple de què és l'obra de Carles Palacio. Des dels seus inicis, el fotògraf ha centrat l'atenció en el món del fotodocumentalisme i la fotografia social. Interessat per comprendre la realitat que l'envolta i aprofundir en els conflictes latents de la nostra societat, Palacio entén la fotografia com el mitjà més idoni per aconseguir-ho i per expressar-se. Els seus personatges són reals, i les situacions que viuen acostumen a ser difícils. En tots els seus reportatges Palacio és capaç d'immortalitzar un instant del temps i transmetre sentiments a través d'actituds i mirades.


La inauguració serà dissabte 16 d'abril a dos quarts d'onze del matí, quan Palacio oferirà una visita guiada de l'exposició, a la Casa de la Paraula, en el marc del Dia Internacional de l'Art. La mostra, que és itinerant, es podrà visitar a Santa Coloma fins al 28 d'abril.

carles_palacio.jpg