La 14a Fira del pa amb tomàquet es farà el proper 8 de juny al parc de Sant Salvador

Enguany, es farà una xerrada divulgativa sobre diferents tipus d’oli i es podrà participar en un Taller (show cooking) on es cuinaran diverses tapetes amb pa amb tomàquet i es degustaran. També es parlarà del gran món del pa i de les tomates. 
En el marc de la Fira del Pa amb Tomàquet es lliurarà el guardo del “Setrill de Plata”. El premi es va crear l’any 2001 amb la voluntat de reconèixer i fer distincions i a persones que han destacat amb aportacions per difondre i millorar el pa amb tomàquet. El guardó és una reproducció en plata del setrill Marquina. Entre d’altres, han rebut el Setrill de plata el gastrònom Jaume Fàbrega, la professora de cuina Antonyita Cantalozella, el gremi de Carnissers de Santa Coloma de Farners, els propietaris de l’establiment local de can Carriè o el Setrill de Plata de l’any passat que va ser per Josep Martínez, propietari de la pizzeria ‘Nyam, Nyam’ de Santa Coloma que celebrava el 15 aniversari de la seva inauguració. 
Ja són 14 anys els que es porten realitzant aquesta peculiar iniciativa que per la seva senzillesa ha esdevingut en un acte molt popular. Amb aquest producte tant nostrat, s'ha volgut crear una fira que, alhora, també serveix per dinamitzar sectors comercials molt propers. Per la simplicitat del plat i els seus ingredients, el pa amb tomàquet, amb els anys, ha esdevingut, amb tot mereixement, el plat nacional de Catalunya, ja que ben segur que és la menja més consumida per tots els catalans.
Hi ha molt poques especialitats culinàries arreu del món, com el pa amb tomàquet, elaborades amb aliments de difusió tan generalitzada (com el pa, l’oli, la sal i el tomàquet) que ens permetin identificar d’una forma tan immediata la nacionalitat del seu consumidor, el que justifica amb escreix la seva identitat. Aquest caràcter identitari del plat deixa de ser sorprenent donada la seva fàcil d’elaboració. 
El proper diumenge 8 de juny, al parc de Sant Salvador, es podrà menjar pa amb tomàquet durant tot el dia, acompanyat d’embotits i carns d’elaboració colomenca, així com productes de l’horta. Com a valors afegits hi ha el contacte amb la natura en un parc centenari i amb racons plens d'història i gaudir d’un ambient familiar i tradicional amb activitats per a tota la família.