La Cavalcada de Reis d’enguany serà en format estàtic i només s’hi podrà accedir en cotxe

Degut a la crisi sanitària derivada de la pandèmia del Covid-19, i en sintonia amb totes les indicacions del PROCICAT, la Cavalcada de Reis de Santa Coloma de Farners d'enguany s'ha hagut d'adaptar a la situació d'excepcionalitat i a la normativa decretada per les autoritats competents, modificant el seu desenvolupament habitual per tal d’evitar la mobilitat, la interacció social i les aglomeracions de persones.

Aquest any els nens i nenes de la ciutat no podran esperar a Ses Majestats els Reis d'Orient amb els tradicionals fanalets, així com tampoc tindran l'autorització de recollir caramels o custodiar a la comitiva reial. En aquest sentit, la Cavalcada serà en format estàtic, i només es podrà visitar en cotxe, que seria directament proporcional a un grup bombolla.

Melcior, Gaspar i Baltasar estaran situats el proper dimarts 5 de gener a l'esplanada del Parc de Sant Salvador, de 18.00 h a 21.00 h. Recordem a la ciutadania la vigència del toc de queda nocturn, que excepcionalment serà a les 23.00 h la nit de Reis.

El recorregut que cal fer per visitar-los serà entrant per l'Avinguda Salvador Espriu en direcció a la plaça de la Sardana, fins a arribar al tram final del passeig de Sant Salvador, on accedireu al Campament Reial per tal de poder veure a Ses Majestats.

Durant el trajecte, els cotxes hauran de moderar la velocitat i conduir seguint la senyalització viària que hi haurà. Les visites a SSMM es realitzaran per franges horàries, i quedarà totalment prohibit l'accés al recinte a peu o amb qualsevol mena de vehicle que no sigui un cotxe. Des del consistori recomanem al públic assistent que intenti respectar, dins de la mesura que sigui possible, els següents horaris en funció de l'edat dels infants:

Menors de 4 anys: 18:00 h.

De 5 a 8 anys: 19:00 h.

A partir de 9 anys: 20:00 h.

La Policia Local, l'equip de voluntaris de Protecció Civil i els membres de la Comissió de Reis vetllaran per controlar els accessos i l'afluència de vehicles amb l'objectiu d'evitar embussos i aconseguir que els cotxes circulin d'una forma fluida i sense cap entrebanc.

Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Comissió de Reis us demanem que seguiu les indicacions de les autoritats competents envers el context sanitari actual. De la bona conducta d'enguany dependrà el futur de properes edicions.

Bons Reis a tothom!