La consellera Dolors Bassa inaugura el Centre de Distribució d'Aliments de Santa Coloma

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha inaugurat aquest migdia el Centre de Distribució d'Aliments de Santa Coloma de Farners, el desè en funcionament a les comarques gironines.
 
Els Centres de Distribució d'Aliments (CDA) són un recurs innovador que té com a objectiu facilitar els aliments bàsics a les persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació. L'equipament, se suma a la xarxa de centres de comarques gironines, un total de deu, que se situen a Banyoles, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Roses, Salt i Torroella de Montgrí i, des d'avui, també a Santa Coloma de Farners.
 
La consellera Bassa ha destacat que "aquest centres fan una funció imprescindible en un moment en què, amb dades de 2015, la taxa de pobresa és d'un 19%". En aquest sentit, ha recordat que "el Centre de Distribució d'Aliments de Santa Coloma de Farners preveu atendre a 220 famílies distribuint 1500 cistelles d'aliments a un total de 700 persones beneficiàries".

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha definit aquest nou equipament com "un recurs innovador i eficaç que amplia el sistema de cobertura de necessitats bàsiques de la població més desafavorida, implicant-la i capacitant-la per afrontar de forma autònoma i responsable la situació sociofamiliar en què es troba". Finalment, Bassa ha posat en valor la tasca del voluntariat que treballa en aquests equipaments i ha agraït la seva feina, així com la dels treballadors i les entitats que fan possible el seu funcionament.

Els CDA són un projecte de Càritas Diocesana de Girona en conveni amb la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l'Obra Social "la Caixa".

Abans de la inauguració, la consellera ha signat un conveni marc amb Dipsalut, Fundació Banc dels Aliments de Girona, Fundació Bancària "la Caixa", Càritas Diocesana de Girona, l'ajuntament de Santa Coloma de Farners i Càritas Parroquial de Santa Coloma de Farners, que determina les funcions a dur a terme en els centres, entre les que destaquen la realització de tallers de formació en temes de foment de l'autonomia de les persones i el suport al voluntariat local.

Les persones usuàries d'aquests serveis són derivades en una majoria dels serveis socials dels ajuntaments, consorcis i consells comarcals (8,86%), tot i que també hi ha usuaris provinents de Càrites (9,06) i provinents de Creu Roja (1,08%).