La plaça Artur Prat acull un any més l’homenatge a l’heroi nacional xilè Artur Prat i Chacón

La delegació xilena estava encapçalada per Cònsol General, Matías Undurraga Abbott, l’Agregat Naval de l’ambaixada de Xile, Ivo i el Cònsol Honorari, Valentín Muxi Balcell. A l’acte d’homenatge els van acompanyar doferents regidors del consistori colomenc i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, que també va rebre a l’Ajuntament als representants de la delegació xilena. Antoni Solà va rebre un llibre que s’ha editat aquest any a Xile i que està basat en la vida d’Artur Prat. 
L’homenatge va consistir en una ofrena floral davant de l’estàtua que Santa Coloma va dedicar a Artur Prat. Després de l’homenatge, la delegació xilena va fer un dinar de germanor al parc de Sant Salvador. 
Cada any, una delegació xilena es desplaça a Santa Coloma de Farners per retre homenatge al seu heroi nacional que va perdre la vida durant el combat naval d’Iquique en la guerra del Pacific en la qual hi comandava el vaixell Esmeralda. 
L’origen de la família Prat es troba a Santa Coloma de Farners on va néixer el besavi d’Artur Prat Chacón. Al barri de can Malladó s’hi conserva la casa on va viure la família Prat. 
Homenatge Artur Prats | Santa Coloma de Farners  Homenatge Artur Prats | Santa Coloma de Farners
Homenatge Artur Prats | Santa Coloma de Farners  Homenatge Artur Prats | Santa Coloma de Farners