La ratafia i la gastronomia colomenca al Firatast de “Catalunya vol viure en llibertat"

En total, s’oferiran 12 tastets entre els quals hi haurà la ratafia amb gel, porc d’Uroc amb salsa agredolça de ratafia, sobrassada de ratafia, foie semicuit de ratafía, croissants de ratafia, batut de xocolata amb ratafía, brownie de mousse de xocolata blanca i ratafia o garrapinyades de ratafía. Els establiments colomencs que hi participen són can Pinxo, Àgora, carnisseria Vendrell i Sweets by Abraham Balaguer. 
El diumenge 13 de juliol, es farà un taller per aprendre a fer ratafia casolana. El taller anirà a càrrec de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. El preu del taller és de 30 € i les inscripcions s’han de fer a: turisme@scf.cat
El proper mes de novembre, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners organitzarà les 33a edició de la Festa de la Ratafia, una festa que ha consolidat a la capital de la Selva com la capital mundial de la ratafia. L’evolució d’aquest esdeveniment i els productes elaborats amb ratafia que han anat i van sorgint, converteixen Santa Coloma en un referent arreu, pel que fa a la cultura ratafiaire. La festa ha generat una importantíssima evolució gastronòmica que va unida la tradició. Aquest licor, elaborat amb herbes remeieres, ha fet créixer la cultura ratafiaire a Santa Coloma, amb noves propostes i incorporacions que refermen la gran voluntat colomenca en la conservació d’aquest licor que conté tota la saviesa, tots els costums i tota la tradició d’abans. 
Ratafia - Santa Coloma de Farners