La reurbanització del carrer del Prat serà la inversió més gran del 2016

Les inversions representen més d'un 14% del pressupost, amb un total d'1.686.349,68 euros. La partida més important és la que es destinarà a la reurbanització del carrer del Prat, amb 617.202,68 euros, mentre que la segona és de 180.000 euros i anirà destinada a les reformes que s'han de portar a terme al Teatre Catalunya per resoldre les deficiències que han obligat a tancar aquest recinte temporalment. "Sabem que aquesta quantitat serà insuficient per tot el que cal fer al teatre", reconeix l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, que afegeix que "hem fet una reserva important de diners per atendre les primeres reformes mentre esperem tenir la valoració de les actuacions que cal realitzar".

L'arranjament de vies públiques, l'adequació d'aparcaments públics, la senyalització d'itineraris, la substitució de la gespa artificial del camp de futbol i una actuació per resoldre el problema de subministrament d'aigua i de pressió a Santa Coloma Residencial són altres partides destacades previstes en el capítol d'inversions.

L'estalvi previst augmenta considerablement respecte de l'any passat i passa de 244.350 a 413.658,16 euros. "Ho hem aconseguit gràcies a les mesures de contenció que hem aplicat, i també al fet d'ajustar-nos de manera escrupolosa en aspectes de consum, de contractes d'esdeveniments i de serveis", explica Martí, que destaca que han estalviat tot i haver ingressat menys diners de l'IBI, que és "la principal font de finançament de l'ajuntament".

D'altra banda, el pressupost ordinari que presenta l'equip de govern contempla dues actuacions destacades com són duplicar els ajuts socials en situacions d'emergència (que passa de 10.000 a 20.000 euros) i la creació d'una nova partida de beques, de 5.000 euros, per a serveis de caràcter social lligats a ensenyaments no obligatoris com la llar d'infants, l'escola d'adults i l'escola de música.

carrer_del_prat_wb.jpg