L'Ajuntament demana suprimir la delegació i subdelegacions del govern espanyol a Catalunya

Els motius que porten a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners a aprovar aquesta moció tenen el seu origen en la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que està judicialitzant les accions que, democràticament, estan duent a terme els consistoris catalans en representació dels seus ciutadans i ciutadanes com a expressió de la democràcia. 
El consistori colomenc reafirma, en aquesta moció, que Catalunya és una nació que es manifesta, entre d’altres coses, amb els seus símbols i també en el respecte mutu i la posada en relleu de la nostra identitat com a element clau, com a columna vertebral de tota la convivència. En aquest sentit, la moció recull que María de los Llanos de Luna, basa el seu mandat com a delegada del govern espanyol en subjugar els nostres símbols nacionals i acords democràtics de sobirania posant en perill la pau social i imposant els símbols espanyols que el poble català no se sent com a propis. La moció afegeix que la delegació del govern està portant als tribunals acords de Ple respecte a la declaració dels municipis com a territori lliure i sobirà i la necessitat de posar la bandera espanyola a la façana dels ajuntaments catalans, essent un atac a la dimensió dels ajuntaments, com a ens polítics, tractant-los com a uns mers ens administratius i negligint la seva vessant representativa. 
L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners demana la retirada de tots els processos contenciosos iniciats per la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya o les respectives subdelegacions contra acords adoptats pels ajuntaments catalans manifestant posicionaments polítics en matèries d’interès general. També es demana respecte i reconeixement per la nació catalana, per la seva llengua, la seva cultura i els seus símbols. 
Per la seva banda, també s’ha aprovat una moció presentada per la CUP que declara la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, persona non grata a Santa Coloma de Farners. La Cup ha presentat aquesta moció per la seva actitud hostil envers les decisions preses pels ajuntament catalans i per haver menyspreat amb la seva actuació, i d’una manera reiterada, la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya expressada democràticament a les urnes. Aquesta moció es va aprovar amb els vots a favor de la CUP i ERC, el vot en contra de Colomencs pel Canvi i PP i l’abstenció de l’equip de govern de CiU i PSC. A l’existir un empat en la votació, el vot de qualitat de l’alcalde que va ser a favor de la moció, va donar la majoria en la votació.