Aquest passat dissabte s'ha presentat la 35a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, que té lloc el segon cap de setmana de novembre. L'acte s'ha celebrat a l’Auditori Municipal, on s’ha projectat el vídeo homenatge a l'actual edició de la Festa. Així mateix, ha tingut lloc la presentació i degustació de la ratafia Malhivern, en homenatge a Francesc Pla. La Festa, que s’inaugurarà oficialment el dijous dia 10, s’allargarà fins al diumenge 13. Seran en total 71 activitats que es desenvoluparan al llarg de 4 dies.
Entre les principals novetats d’aquesta 35ª edició destaquen l’Espai Remeier, que inclourà una desena de parades d’artesans remeiers vinguts d’arreu, al pati de la Llar de Jubilats; l’exposició “La Ratafia a Santa Coloma” que repassa la relació de la ciutat amb aquest licor des de Francesc Rosquellas, i el paisatge humà ratafiaire des del segle passat, i que inclou 40 retrats de dones que han fet ratafia des de finals dels 1800.
Així mateix, hi haurà també un Congrés tècnic de ratafies; es podrà adquirir el pack 1842 amb les noves ratafies Malhivern (homentatge a Francesc Pla) i Fra Valentí (la ratafia amb la recepta més antiga); i hi haurà una fira artesanal i de productes de temporada, tallers per aprendre a fer ratafia i a cuinar-ne, exposicions, activitats infantils, concerts per a petits i grans, tastos, xerrades, ponències, activitats al carrer, espai Ratafiàrium de productes gastronòmics elaborats amb ratafia, foodtrucks i espectacles teatrals, musicals i de dansa.
També com a novetat d’aquest any cal destacar el llibre d’edició limitada “Petita història de la Festa de la Ratafia” amb textos de Carme Gasull i il·lustracions de Pilarín Bayés, que es presentarà el divendres 11 de novembre a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma..