Memòria de l’activitat cultural a Santa Coloma de Farners en plena pandèmia

La situació actual de crisi sanitària està tenint un gran impacte en totes les dimensions de les nostres vides, incloent-hi el sector cultural i dels espectacles. Malgrat la crua realitat, des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners s'ha continuat apostant per un sector més que necessari, treballant fermament per mitigar els efectes del Covid-19 en la activitat cultural local i aplicant sempre els protocols sanitaris sectorials pertinents dictaminats per les autoritats competents.

Malgrat les dificultats i el tancament dels equipaments municipals, serveis i activitats durant 4 mesos, l'àrea de Cultura ha ampliat l'oferta d'actes durant aquest passat 2020, i ha pogut reprogramar tots els actes suspesos per la situació d'excepcionalitat sanitària, així com programar-ne de nous. En aquest sentit, el programari cultural del passat 2020 ha estat amanit amb itineraris de Patrimoni, tallers variats (dibuix, teatre, literatura i fotografia) i els 'Esquitxos de Cultura', la programació estiuenca de l'any passat.

A trets generals, la quantitat de públic assistent s'ha vist reduïda en més d'un 70 % a tot Catalunya. A Santa Coloma de Farners s’ha comptat amb la presència de 319 persones al festival 'Paraules Nocturnes', 219 als 'Esquitxos de Cultura' i 419 al festival de poesia contemporània 'Domini Màgic'. En total, 7.948 persones han gaudit de les activitats culturals organitzades i coorganitzades pel consistori.

Podeu accedir a més informació detallada de la memòria sobre l'activitat cultural colomenca durant l'any 2020 mitjançant el següent enllaç:

https://www.culturascf.cat/