Neix a Santa Coloma de Farners Tengui, l’app que connecta les persones amb el comerç local

Tres joves emprenedors de Santa Coloma de Farners (Pau Horta, Christian Oliva i Xavier Sureda) han desenvolupat al Centre Eix de Negoci una aplicació per a mòbils anomenada Tengui, un software que permet establir connexió directa entre els compradors i els comerços del seu entorn més immediat, d'una forma eficaç i totalment gratuïta.

L'app aporta una nova visió del comerç local amb una idea innovadora que de ben segur potenciarà, incentivarà i donarà impuls al comerç de Santa Coloma i d’arreu de Catalunya. De fet, els fundadors no es tanquen la porta a què pugui ser una solució viable fora del territori català.

La seva interfície és molt intuïtiva, fet que facilita als usuaris la comprensió del seu funcionament i usabilitat. L'únic que s'ha de fer és generar una petició amb el producte o servei a sol·licitar, delimitant la zona i el temps d'espera. Tot seguit, els negocis relacionats dins de la zona definida reben l'alerta per després donar resposta sobre si tenen el producte o servei demanat. Finalment, l'usuari rep la relació de comerços que tenen el producte/servei disponible per a la seva comercialització.

Tengui possibilita a les persones usuàries descobrir el seu entorn comercial més proper i estalviar viatges innecessaris optimitzant el temps, gràcies al coneixement previ de les botigues que tenen el producte demanat. Els joves colomencs deixen molt clara la seva aposta pel comerç local amb una alternativa fàcil i immediata, ja que en només un minut es poden començar a enviar peticions.

"Amb Tengui volem ser una alternativa a la compra online. Moltes vegades hem sentit gent que diu que no va a les botigues del seu barri perquè no trobarà el que necessita", destaca Pau Horta, un dels socis fundadors del projecte.

En aquest sentit, Horta subratlla que "volem trencar aquests prejudicis, posant al mercat una eina senzilla i gratuïta a través de la qual buscar els productes i serveis que un necessita als comerços de proximitat. D'aquesta manera, abans de comprar-ho a internet, ara tens l'opció de buscar si ho tenen en algun comerç de prop teu i tenir-ho a l'instant".

Pel que fa als comerços, els avantatges que els suposa la utilització d'aquest innovador software són diversos, com l'increment de les vendes gràcies a una nova via comercial; tenir els seus productes visibles a la xarxa sense la necessitat de digitalitzar tot l'estoc; i disposar d'informació privilegiada: els productes o serveis més demandats a la seva zona, dins la seva categoria.

La situació derivada del Covid- 19, on el comerç local ha quedat molt perjudicat, ha estat l'origen d'aquest projecte, nascut aquest 2021 amb l'objectiu d'oferir solucions que permetin promoure novament la compra de proximitat envers la compra en línia, i donar embranzida al comerç local.

Actualment ja compten amb una quarantena de botigues a Girona i Barcelona amb les quals han iniciat el període de proves de l'aplicació. A partir del pròxim mes de setembre està prevista la seva total disponibilitat per a botigues i compradors d'arreu de Catalunya, tant per Android com per iOS.

Podeu conèixer més detalls sobre Tengui mitjançant el següent enllaç:

https://tenguiapp.com/

Aquest nou projecte nascut al Centre Eix de Negoci posa de manifest i realça l'excel·lent tasca d'assessorament i acompanyament que s'hi porta fent aquests darrers anys, i consolida l'equipament colomenc com un dels vivers d'empresa i emprenedoria de referència a la comarca de la Selva i a la demarcació de Girona.