Nova estació de càrrega de vehicles elèctrics a la plaça de l'Ajuntament

S'ha instal·lat a la plaça de l’Ajuntament la primera estació de càrrega elèctrica de vehicles del municipi. Permet la càrrega simultània de dos vehicles, amb un connector de tipus 2 a 22kW i un altre de tipus Schuko a 3,7kW, que preveu la possibilitat de carregar la bateria en aproximadament dues hores depenent del vehicle. Per a la seva utilització caldrà disposar d’una targeta RFID (sistema de targetes identificadores per radiofreqüència, amb lectura sense contacte, que els propietaris de vehicles elèctrics o híbrids endollables de Santa Coloma de Farners podran sol·licitar a l'Ajuntament.

La instal·lació ha anat a càrrec de l'empresa Etecnic Movilidad Electrica SRL i ha tingut un cost de 8.455,27 euros. L'actuació ha rebut una subvenció de 3.000 euros de la Diputació de Girona, dins la campanya “Del Pla a l’acció”, adreçada als ajuntaments per a l’execució d’accions de millora de l’eficiència energètica i de reducció de l’emissió de gasos amb efecte hivernacle.

La recàrrega no tindrà cap cost per a l'usuari, però caldrà prèviament treure el tiquet de zona blava en les hores que es requereixi. Es podrà consultar en temps real l'estat de l'estació a etecnic.es i també a electromaps.com, lloc web aquest darrer on qualsevol usuari en ruta pot visualitzar la xarxa d'estacions de recàrrega a nivell mundial.