Nova normativa de trànsit, en vigència des de principis d'aquest 2021

Les regidories de Governació i Educació han dissenyat tot un seguit de pastilles informatives per fer pedagogia de la nova normativa de trànsit, vigent des de principis d'aquest 2021.

En primer lloc, creiem convenient fer referència a les normes que regulen els patinets elèctrics. Enguany, hauran de comptar amb el corresponent certificat de circulació i complir les mateixes normes de circulació establertes per a tots els vehicles que utilitzin la via pública. Durant el seu ús està prohibit fer servir el telèfon, auriculars o altres aparells, així com tampoc hi poden anar dues persones. Per últim, destacar que el patinet elèctric no el poden conduir persones menors de 15 anys, i que no pot circular per vies interurbanes.

D'altra banda, us fem arribar la resta de normes vigents que regulen el trànsit i la circulació de vehicles:

Retirada de 6 punts del carnet per conduir utilitzant el mòbil.

Pèrdua de 3 punts i 500 € de multa per portar al vehicle mecanismes de detecció de radars.

Pèrdua de 4 punts per no utilitzar el cinturó de seguretat, sistemes de protecció infantil o no portar el casc anant amb la moto.

• Per accedir al permís de conduir: A partir de 19 anys per conduir camions; a partir de 18 anys per conduir autocars sense passatgers; es podran conduir furgonetes de 4.250 kg amb el permís B.

• Es disposarà d'un termini de dos anys per recuperar els punts del carnet perduts per infraccions.

Velocitats per a vies urbanes: Carrers de plataformes úniques, un màxim de 20 km/h; carrers amb un sentit únic de circulació, un màxim de 30 km/h; vies de dos o més carrils de circulació per sentit, un màxim de 50 km/h.

Disposeu de més informació ampliada en el següent enllaç:

http://transit.gencat.cat