Presentació de la Festa de la Ratafia 2013

Durant aquest dies els colomencs i colomenques s’aboquen a la festa que s’ha convertit en un dels esdeveniments esperats amb il·lusió. Són dies de participar en actes i activitats que giren a l’entorn de l’univers de la ratafia, un licor fet amb herbes remeieres que conté l’arrelament a la terra, el seu paisatge i la seva cultura. És una festa que el poble s’ha fet seva i s’implica en ella de tal manera que any rere any acaba essent tot un èxit.

Presentació Festa de la Ratafia - Santa Coloma de Farners

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, ha manifestat que “aquesta festa és una gran il·lusió ja que la gent l’espera per participar-hi i gaudir de 4 dies de festa a l’entorn de la ratafia. Són dies en que la ciutat acull activitats lúdiques, culturals i exposicions. És una festa al darrera de la qual hi ha gent amb una gran creativitat i amb ganes d’innovació i de perfeccionar-la per arribar a tots els secrets de la ratafia i donant una garantia de futur”.

Per la seva banda, el regidor de Festes, Manel Roqueta, ha assegurat que “la festa creix cada any ja sigui amb més expositors, activitats o espais de la ciutat. La de la ratafia ja no és només la festa del segon cap de setmana de novembre, sinó que al llarg de l’any es va mantenint viu l’esperit de la ratafia fent que la festa tingui aquesta volada tant important”.
Una de les novetats que s’han introduït enguany és la implicació de les escoles de Santa Coloma en la festa i en el màgic món de la ratafia. Es mobilitzaran més de 300 nois i noies de les escoles Sant Salvador d’Horta, Castell de Farners i La Salle. Ho ha explicat el confrare, Jordi Solà “hem organitzat diverses activitats que han treballat a les escoles com fer olis essencials amb herbes o un diccionari d’herbes remeieres, perquè coneguin més la ratafia i tot el que pot haver-hi dintre d’una ampolla d’aquest licor, cultura, país, natura, paisatge...”.
La Festa de la Ratafia està organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia. 

Fotos: La Selva Comunica