Santa Coloma celebra la diada de Sant Jordi amb la paraula escrita com a protagonista

A causa de la situació d'excepcionalitat sanitària desencadenada arran de la pandèmia del Covid-19, a Santa Coloma de Farners hem viscut una diada de Sant Jordi atípica, alternativa i estiuenca.

En aquest sentit, els jardinets de la Casa de la Paraula han acollit un acte informal protagonitzat per escriptors colomencs, sota el lema 'sempre és bon moment per reconèixer la tasca d'aquells que cultiven la paraula'.

Ha estat una recepció en la qual han participat fins a 22 escriptors de Santa Coloma, sense establir cap distinció envers gènere literari o dimensió de l'obra. Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo del Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, que com a escriptor i editor ha volgut enviar un missatge als escriptors de la ciutat.

La relació del llistat d'autors, llegits, narrats i escrits a qui ens hem dirigit és la següent: Ricard Dilmé, Isabel Mestres, Xavier Correa, Marta Banús, Josep Borrell, Daysi Gonzàlez, Pep Solà Bohigas, Josep Maria Solà, Salvador Casas, Asumpció Cantalozella, Enriqueta Serra Soms, Glòria Morera, Lluís Fontanils, Alfons Delgado-Garcia, Marta Mato, MªÀgnels Carreras Tornés, Gerard Buixeda, Miquel Borrell, Anna Selga, Roger Vilà, Anna Matamala Ripoll i Sebastià Goday.

Des de la regidoria de Cultura es mostren molt satisfets en relació a com s'ha desenvolupat la jornada i la bona predisposició dels escriptors protagonistes, a qui agraeixen cadascuna de les aportacions en l'espai narratiu i literari.

A més a més, per celebrar la jornada festiva d'enguany, s'ha ubicat a l'entrada de la rambla una parada on la ciutadania ha pogut adquirir llibres per regalar als seus éssers estimats. La jornada al carrer ha estat fruit del treball de les regidories de Comerç i Cultura. En el mateix emplaçament s'han reunit les autores del llibre 'Set amigues i un robatori misteriós a Egipte', un projecte solidari la recaptació del qual anirà destinada íntegrament a l'hospital Amic Sant Joan de Déu de Barcelona.

Entre el grup d'amigues de cinquè de primària, hi trobem les colomenques Mariona Serra i Georgina Torra, que han protagonitzat una signatura de llibres al matí i una altra a la tarda. Les promotores de la iniciativa altruista han estat rebudes per l'alcaldessa, Susagna Riera, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.