Santa Coloma crea una ruta urbana per descobrir la ratafia

Ruta urbana de la Ratafia - Santa Coloma de Farners

Aquesta és una experiència única que permetrà als visitants endinsar-se en la història de la ratafia a Santa Coloma, indret on s’han trobat les receptes més antigues de Catalunya, de la mà de Francesc Rosquellas. Coneixeran els orígens de la Festa de la Ratafia, podran olorar les herbes que s’utilitzen per preparar aquesta beguda i degustar-la amb una coca de ratafia. 
El recorregut consta de tres grans blocs: la vinculació de Santa Coloma i la Ratafia, què és i com es fa la ratafia, i com es degusta. Els punts que es visitaran són, entre d’altres, la Casa de la Paraula, Bar Sport, Plaça Farners, l’herboristeria l’Espígol i el Jardí de la Ratafia, l’Hotel Pinxo, la Pastisseria Tuyarro i la Pastisseria Joaquim Trias. Aquests punts formen part de l’exposició Univers de la Ratafia, la informació de la qual es pot ampliar a cada lloc a través dels codis QR que trobaran els visitants (més informació a http://www.confrariaratafia.cat/2014/08/exposicio-univers-de-la-ratafia/ ). 
Aquest storytelling turístic té una durada d’una hora i quart, és d’un quilòmetre de distància a peu per entorn urbà i de dificultat baixa, per tant, apte per a tots els públics. El grup tindrà un mínim de 4 persones i un màxim de 20. 
La ruta es durà a terme sis dies: el dissabte 11, dissabte 18 i dissabte 25 d’octubre; i el dissabte 1, dissabte 8 i diumenge 9 de novembre de 2014. Les persones inscrites es trobaran a les 11 h a l’oficina de Turisme, davant l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 
La ruta es dirigeix, principalment, a famílies i a visitants de Santa Coloma. També és adaptable a grans grups: escolars, viatges de gent gran, d'empresa, etc. 
El preu és de 5 € (gratuït pels menors de 10 anys) i inclou guia oficial, tastet de ratafia i coca, i un obsequi d’una petita ampolla de ratafia. Les reserves es poden fer al telèfon 657 52 14 45 o a través del correu electrònic ruta@confrariaratafia.cat
La Ruta per l’univers de la Ratafia de Santa Coloma de Farners està organitzada per la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 
Ruta Urbana de la Ratafia - Santa Coloma de Farners  Ruta Urbana de la Ratafia - Santa Coloma de Farners
Ruta Urbana de la Ratafia - Santa Coloma de Farners Ruta Urbana de la Ratafia - Santa Coloma de Farners 

Fotografies: Comfraria de la Ratafia