Santa Coloma de Farners acollirà un postgrau d’ensinistrament de gossos de recerca i rescat

Postgrau Ensinistrament caní - Santa Coloma de Farners

Els objectius d’aquests estudis són els d’integrar coneixements de diferents àmbits i desenvolupar-los amb la finalitat de dur a terme el treball de recerca i salvament amb gossos ensinistrats.
El curs està dirigit a aquelles persones que treballin o vulguin treballar en l'àmbit del Salvament de Víctimes amb gossos ensinistrats per a tal fi, ja sigui en entorns rurals, catàstrofes, allaus, entre d’altres. També està destinat a aquelles persones que vulguin millorar els seus coneixements sobre el comportament caní i les seves aplicacions dintre del àmbit de l'ensinistrament.
Aquest ensenyament preveu la possibilitat d'admetre alumnes que no siguin titulats universitaris i que optaran a l'obtenció d'un títol d'extensió universitària. 
El postgrau començarà el mes de gener de l’any vinent a les instal·lacions del Centre Esportiu Caní la Selva, situat al costat de l’Escola Forestal de Santa Coloma de Farners. Les classes teòriques es faran a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli. 
La unitat canina de rescat dels bombers va néixer a Santa Coloma de Farners a la dècada dels anys 90. Des de llavors la formació ha estat constant i han superat les proves d’homologació, especialitzant-se en rescats de gran àrees, per exemple, en la recerca de gent que s’ha perdut al bosc o en espais grans. Darrerament també s’han format en rescats en situacions d’allau o esllavissaments. 
Els directors del postgrau són Salvi Figueres Ciurana i Ramon Pampin Sampayo.