Santa Coloma de Farners acull per primera vegada un camp de treball de la Generalitat, amb la participació de 20 joves d’arreu de Catalunya

El passat dissabte va començar a Santa Coloma de Farners el camp de treball 'Pensem globalment, actuem localment. Millorem la biodiversitat de les zones humides, un dels ecosistemes més perjudicats', organitzat per l'Agència Catalana de la Joventut i coordinat per la Fundació Emys, en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l'Escola Agrària i Forestal, qui ha cedit les seves instal·lacions per acollir als integrants d'aquest campus oficial de la Generalitat de Catalunya.

En el projecte hi participen una vintena de joves d'arreu de Catalunya, que estaran a Santa Coloma durant un període de 15 dies desenvolupant accions de voluntariat i practicant activitats de lleure, com per exemple sortides en bicicleta, excursions o jocs, entre altres propostes lúdiques.

Els espais d'actuació dels joves se centren en les zones humides de rius i rieres, amb la previsió de continuar amb la tasca de recuperació iniciada anys enrere a la riera de Santa Coloma. També està previst dur a terme accions de la mateixa índole a la riera de Castanyet i al riu Esplet.

El projecte juvenil, que Santa Coloma de Farners acull per primera vegada, es promou plantejant assolir diversos propòsits, com la recuperació i conservació del bosc de ribera; el foment de la diversitat en l'àmbit del curs fluvial; el manteniment de la funcionalitat hidràulica; i la conscienciació i educació de la ciutadania.

La regidora de Joventut, Gemma Cantal, valora molt positivament que Santa Coloma de Farners allotgi un camp de treball oficial. "Estic molt contenta que a Santa Coloma ja tinguem el primer camp de treball de la Generalitat, portat a terme des de la Fundació Emys, que ens cau tan a prop".

Sobre l'associació naturalista sense ànim de lucre, Cantal ha destacat que "la Fundació està fent molts projectes en protecció de la biodiversitat i, de tots ells, el nostre municipi en resulta molt beneficiat. Fan una tasca mediambiental i laboral importantíssima, ja que molts dels seus joves treballadors resideixen a Santa Coloma".

Totes les institucions implicades esperen que l'experiència sigui enriquidora per a tots els integrants i que puguin aprendre plegats, passant-s'ho bé tot contribuint en la millora de l'espai natural del nostre entorn més proper.

Els camps de treball són estades d'estiu on es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per al jovent, atès el component social, l'intercanvi cultural que es propicia i la relació que s'estableix amb l'entorn local.