Santa Coloma de Farners celebrarà la Festa Major amb una programació adaptada al context sanitari

Del 23 al 26 de setembre, Santa Coloma de Farners viurà una Festa Major molt especial, després d'haver hagut de prioritzar la salut per damunt de tot durant aquest darrer any i mig amb motiu de la situació epidemiològica.

Una gran oportunitat per tornar a gaudir de la cultura popular i les tradicions celebrant una de les festivitats més esperades per la ciutadania. Hi haurà activitats culturals, lúdiques i musicals dissenyades per satisfer a tots els públics i gustos, que tindran lloc en diferents espais: A Sant Salvador, amb els concerts de Buhos, Doctor Prats i Los80Principales, i al pavelló de La Nòria, amb les actuacions de les cobles La Principal de la Bisbal, Montgrins i Costa Brava.

També hi haurà propostes per la mainada, amb els espectacles d'índole familiar amb Pop per Xics, Reggae per Xics i la companyia Tres Quarts de Quinze, i l'obra de teatre 'El trencanous'. La cultura popular també hi serà present, ja que hi haurà les tradicionals sardanes i es comptarà amb la presència de la colla castellera Guillats de la Selva, els Gegants de Santa Coloma i el bestiari de la Faràndula Colomenca.

El regidor de Festes, Emilià González, apunta que "malgrat que encara no hem tornat a la normalitat, enguany celebrarem una Festa Major per gaudir de la cultura popular, la música en viu i activitats per a tota la família, seguint sempre les mesures sanitàries vigents".

Pel que fa al pregó, enguany anirà a càrrec de representants dels serveis d'emergències amb un paper especial per al col·lectiu de salut, a càrrec del personal del CAP de Santa Coloma de Farners.

En tot moment es respectarà i complirà la normativa dictaminada pel PROCICAT per tal de minimitzar els efectes de la pandèmia i els riscos de contagis i rebrots. En aquest sentit, no hi haurà sopar popular ni espai de barraques.

"Tenia molt clar que aquest any 2021 s'havia de celebrar la Festa Major. No serà com en anys anteriors, però calia tot l'esforç per gaudir d'uns dies de festa amb la màxima seguretat i implicació ciutadana", destaca el batlle de Santa Coloma, Joan Martí.

Des del consistori s'ha contactat amb les entitats que formaven part de l'antiga Comissió de Barraques i també amb la resta, per tal d'informar-les de la situació i perquè puguin col·laborar en aspectes concrets del desenvolupament de la Festa Major.
 

Area de govern: